Akcionáři O2 dostanou 21 korun na akcii, celkem firma rozdělí 6,5 miliardy

Akcionáři mobilního operátora O2 dostanou dividendu 17 korun na akcii a k tomu čtyři koruny z emisního ážia, tedy z rozdílu mezi tržní a nominální cenou akcie. Rozhodla o tom ve středu valná hromada společnosti. Celkem tak firma rozdělí 6,5 miliardy korun. Dividenda je o korunu vyšší než v předchozím roce.

Výplata začne 9. června. Na výplatu mají nárok ti, kteří byli akcionáři k 10. květnu letošního roku. Na dividendu společnost vyčlenila 5,27 miliardy korun z nerozděleného zisku, na rozdělení části emisního ážia pak až 1,24 miliardy korun.

Při současné ceně akcií našim akcionářům nabízíme zhruba sedmiprocentní výnos, který patří k nejvyšším mezi telekomunikačními operátory ve střední a jihovýchodní Evropě.
Tomáš Kouřil
finanční ředitel a místopředseda představenstva O2

Od ledna 2014 je O2 součástí investiční skupiny PPF Petra Kellnera, která v operátorovi ovládá přes 80 procent, zbylých 20 procent drží drobní akcionáři. 

Valná hromada rovněž schválila účetní závěrky společnosti za loňský rok. Z konsolidované účetní závěrky za rok 2016 vyplývá, že konsolidované výnosy loni dosáhly 37,52 miliardy Kč, stejně jako v roce 2015. Společnost vykázala meziroční růst čistého konsolidovaného zisku o 3,6 procenta na 5,26 miliardy korun.

V loňském roce se počet mobilních zákazníků O2 zvýšil o procento na 4,94 milionu, množství tarifních klientů vzrostlo o čtyři procenta na 3,36 milionu. O2 má dále 1,4 milionu pevných linek a 221 tisíc uživatelů O2 TV.