Ocelárna Evraz Vítkovice Steel je opět v provozu

Ostrava - Ocelárna společnosti Evraz Vítkovice Steel znovu rozjíždí provoz zastavený v říjnu loňského roku. Ostravská firma se totiž konečně dohodla s ArcelorMittalem Ostrava na dodávkách surového železa. Okolo 300 zaměstnanců se tak vrací do obvyklého pracovního procesu.

Dodávky jsou zajištěny jen do konce února

Ocelárna podle Krišici mohla obnovit výrobu, protože se dohodla se společností ArcelorMittal Ostrava na dodávkách surového železa. Dohoda zatím platí na leden a únor. Zaměstnanci tak mají práci jistou jen na tyto měsíce.

Pozastavení provozu firma v říjnu zdůvodnila nízkou poptávkou na trhu válcovaných výrobků a také úsilím společnosti o optimalizaci zásob surovin. Zaměstnanci ocelárny se od té doby střídali například při pracích na údržbě, nebo byli s částí mzdy doma.

Telefonát Jany Dronské (zdroj: ČT24)

Evraz je třetí největší českou hutní společností, vyrábí ocel a válcované produkty. Zaměstnává přes 1 100 lidí. Od roku 2005 je součástí ruské skupiny Evraz, což je přední ocelářská a těžařská společnost a producent vanadu, která kromě Ruska a ČR působí na Ukrajině, v USA, Kanadě, Itálii a Jižní Africe.