Google se zbavuje set-top boxů, výrobu získají Američané

Washington - Internetová společnost Google prodá výrobce televizních set-top boxů, firmu Motorola Home. Koupí ji americká Arris Group za 2,35 miliardy dolarů (44,8 miliardy korun). Google si v ní nechá zhruba šestnáctiprocentní podíl.

Google koupil v květnu firmu Motorola za dvanáct a půl miliardy dolarů. Teď se jedné divize zbavuje, protože ji ke svému podnikání nepotřebuje. „Zbavuje se set-top boxů jednoduše proto, že má vlastní technologie. Motorolu koupil hlavně kvůli mobilům. Motorola Home měla silnou pozici, Američané její produkty používali, aniž by to věděli. Pro Arris to je určitě velká pomoc a ta firma bude sílit,“ řekl redaktor Živě.cz Jakub Čížek.

Podle Googlu je divize Home zisková. Za tři měsíce do konce září vydělala tři miliardy 400 milionů dolarů. „Motorola Home přináší dobré finanční výsledky. Průmysl teď prochází technologickou transformací. Věříme, že s firmou Arris budeme společně technologie dále rozvíjet,“ prohlásil výkonný ředitel Motorola Mobility Dennis Woodside.

Mobil
Zdroj: ČT24

Podle Čížka byla tato divize set-top boxů a síťových prvků Motorola Home dokonce výdělečnější než mobilní divize, která se zabývala pouze výrobou mobilních telefonů.

Poté, co Google letos dokončil akvizici Motorola Mobility, začal v polovině roku firmu restrukturalizovat. Muselo ji opustit na čtyři tisíce lidí z celkových dvaceti tisíc zaměstnanců a skončila třetina poboček. Ve třetím čtvrtletí Motorola Mobility přesto prodělávala, a to víc jak 520 milionů dolarů.  

Google prodá firmu Motorola Home (zdroj: ČT24)