Nakladatelská skupina Albatros Media pokračuje v nákupech, ovládne Knihu Zlín

Skupina Albatros Media koupila nakladatelství Kniha Zlín. Jde o třetí významnou akvizici této skupiny v letošním roce. Přinese jí zvýšení konsolidovaného ročního obratu na přibližně 850 milionů korun, což je o 100 milionů korun více než loni.

Dohoda o převzetí stoprocentního podílu byla podepsána v pondělí. Součástí transakce je vydávání současného portfolia nakladatelství Kniha Zlín, včetně titulů nejprodávanějšího autora současnosti Joa Nesbøho. Transakce bude dokončena jejím vypořádáním v horizontu několika měsíců, doplnila mluvčí.

Hlavním záměrem akvizice je posílení pozice v oblasti beletrie pro dospělé čtenáře. Kniha Zlín se stane čtrnáctým nakladatelstvím skupiny Albatros Media.
Veronika Sonnková
PR manažerka skupiny Albatros

„Knihu Zlín jsme vždy vnímali jako nesmírně kvalitní, renomované nakladatelství, se skvělým portfoliem, respektovanou značkou a jasně definovanou pozicí na trhu. (…) Ještě víc nás pak těší, že se (zakladatel nakladatelství) Marek Turňa rozhodl s Albatros Media nadále spolupracovat a podílet se na dalším fungování, rozvoji a růstu Knihy Zlín i celé naší skupiny,“ řekl Václav Kadlec, generální ředitel Albatros Media.

Skupina v červnu dokončila svou devátou akvizici, kterou se stalo nakladatelství Egmont, v říjnu pak navázala koupí české jedničky na trhu s elektronickými knihami, společností Palmknihy. Akvizice Nakladatelství Kniha Zlín je jedenáctou akvizicí skupiny za posledních šest let. 

Albatros Media bude i nadále pokračovat ve vydávání titulů pod značkou Kniha Zlín, a to v České republice i na Slovensku.