Zakladatelka webu Huffington Post po 11 letech odchází z firmy

Zakladatelka amerického zpravodajského a komentátorského webu Huffington Post Arianna Huffingtonová se vzdá funkce šéfredaktorky a v příštích týden společnost opustí. Na Twitteru uvedla, že se hodlá věnovat novému projektu z oblasti zdravého životního stylu.

Huffington Post funguje jako liberálně orientovaný agregátor zpráv a internetový blog. Huffingtonová ho založila v roce 2005 a vytvořila z něj jeden z největších internetových mediálních titulů ve Spojených státech. „Myslela jsem si, že HuffPost bude moje poslední štace. Rozhodla jsem se ale rezignovat na funkci šéfredaktorky, abych mohla řídit svůj nový podnik Thrive Global,“ uvedla Huffingtonová.

Majitelem Huffington Post je americká telekomunikační skupina Verizon Communications, která jej vlastní prostřednictvím své internetové součásti AOL. Ta, coby samostatná firma, koupila Huffington Post v únoru 2011 za 315 milionů USD.

Thrive Global má podle médií v plánu poskytovat služby zaměřené na lepší životní styl zaměstnanců a prevenci takzvaného syndromu vyhoření.