Zemědělské odbory by rády miliardy od Lesů ČR

Praha - Zemědělské odbory navrhují, aby stát v příštím roce uvolnil dvě miliardy korun z účtu státního podniku Lesy ČR (LČR). Peníze by podle předsedy Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy Bohumíra Dufka byly užitečné a přispěly by k zaměstnávání lidí v malých obcích a životnímu prostředí.

Zemědělci by věděli, jak s miliardami Lesů ČR naložit

„Chce-li vláda uvolnit z účtů Lesů ČR určité miliardy, byli bychom velice rádi, kdyby pan premiér uvolnil dvě miliardy na podporu zaměstnanosti v malých obcích, životního prostředí, údržby lesů a udržení zaměstnání v zemědělství,“ trdí předseda Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy Bohumír Dufek.

Nezaměstnaní by mohli pomáhat v lese i v obcích

Podle Dufka by se nezaměstnaní lidé mohli uplatnit například při úklidu v lesích. „V další části projektu by se to týkalo údržby krajiny a potom údržby zeleně na malých obcích,“ upřesnil šéf odborů s tím, že chce možnosti projednat s ministrem zemědělství Petrem Bendlem i Agrární komorou.

Koaliční strany se v rámci balíčku úsporných opatření pro roky 2013 až 2015 dohodly na tom, aby státní podnik LČR odváděl do státního rozpočtu každoročně čtyři miliardy korun.

Vydáno pod