IKEA stahuje z prodeje stropní lampy Lock, Hyby a Rinna. Padají z nich stínidla

IKEA oznámila, že stropní lampy Lock, Hyby a Rinna mají závadu a zákazníci, kteří si je koupili, je mají co nejdříve demontovat a donést zpět do jakéhokoliv obchodního domu IKEA. Peníze jim budou podle vyjádření společnosti vráceny v plné výši – stačí přinést doklad o koupi.

IKEA obdržela zprávy od zákazníků, kterým se přihodilo, že u výše zmíněných lamp spadlo stínidlo. U některých případů bylo potřeba lékařské ošetření.

„Bezpečnost výrobků je pro nás v IKEA vždy na prvním místě. Všechny naše výrobky procházejí přísnými bezpečnostními testy, abychom si byli jisti, že splňují všechny platné standardy a normy. Navzdory tomu jsme obdrželi zprávy, že stínidla stropních lamp Lock a Hyby spadla. V zájmu ochrany našich zákazníků a abychom zabránili dalším případným nehodám, stahujeme tyto výrobky z prodeje a zákazníkům za vrácené výrobky vyplatíme plnou náhradu,“ uvedla společnost. 

Stropní lampy Hyby a Lock se prodávají ve všech zemích, kde IKEA působí. Lock je v prodeji od roku 2002 a Hyby od roku 2012. Stropní lampa Rinna se prodává v 11 evropských zemích a v Číně od roku 2010.