Veletrh práce nabízí 25 tisíc volných míst a jazykové kurzy

Praha - Dnes a zítra se na holešovickém výstavišti koná druhý ročník největšího mezinárodního veletrhu práce a pracovních příležitostí v Česku – Jobs Expo. Volná místa zde budou nabízet nejen české, ale i zahraniční firmy. Součástí veletrhu je i jazykový veletrh Lingua Show. Prvních 8 000 návštěvníků veletrhu získá poukaz na on-line jazykový kurz a bude si moci otestovat svou úroveň v pěti světových jazycích.

Na veletrhu Jobs Expo se představí 80 vystavovatelů z patnácti zemí světa, zejména Evropy. Podle ředitele Incheby Radovana Ježoviče je na veletrhu nabízeno 25 000 volných pracovních míst po celém Česku. Agentura Eures pak nabízí další milion pracovních pozic v Evropě. Kromě pracovních míst nabízejí vystavovatelé na veletrhu také programy vzdělávání a bohatý doprovodný program

Loňský ročník navštívilo 8 000 lidí. „V návaznosti na ekonomickou situaci, která tu panuje, očekáváme, že našimi branami letos projde 15 000 lidí,“ uvedl Ježovič. Veletrhu se podle Ježoviče zúčastní například 7 firem z Nizozemí, které nabízejí zejména stavební práce. „Je tu rovněž nabídka prácí ve Španělsku, Německu, Irsku, Švýcarsku, a podobně,“ dodal.

Rozhovor s Radovanem Ježovičem (zdroj: ČT24)

Otestujte si svou úroveň cizích jazyků

Souběžně s Jobs Expo probíhá i Mezinárodní jazykový veletrh Lingua Show 2012. Veletrh nabízí jazykové kurzy, studijní pobyty v zahraničí, výměnné pobyty pro učitele a zprostředkovává maximum důležitých informací v oblasti jazykového a celoživotního vzdělávání. Prvních 8 000 návštěvníků navíc získá voucher v hodnotě 300 korun na měsíční on-line studium zdarma. 

Bohatý doprovodný program je určen pro širokou veřejnost, vystavovatele i jazykové profesionály. Více než 70 přednášek, workshopů a malých jazykových kurzů, které proběhnou během dvou veletržních dnů, poskytnou návštěvníkům další příležitost k seznámení se s nejrůznějšími výukovými programy a rozmanitými jazyky a kulturami. Zájemci si na veletrhu mohou svou úroveň jazyků i otestovat. Testování bude probíhat v pěti jazycích - v angličtině, němčině, španělštině, italštině a francouzštině. V rámci doprovodných programů budou nabízeny lekce čínštiny, japonštiny, arabštiny a kurzy znakové řeči.

Veletrh je možné navštívit dnes a zítra od 10 do 18 hodin. Vstup je volný.

Vydáno pod