Pětidveřová Škoda Citigo bude v prodeji za 189 900 korun

Mladá Boleslav - Nová pětidveřová verze modelu vozu Škoda Citigo se bude prodávat od 189 900 korun. Za automobil ve výbavě Active tak zákazník zaplatí o 10 000 korun více než za verzi se třemi dveřmi. První vozy se k zájemcům dostanou na přelomu března a dubna, informovala mladoboleslavská automobilka.

„Třídveřové Citigo svými vlastnostmi přesvědčilo odbornou i laickou veřejnost,“ uvedl Petr Pečenka, vedoucí regionu Česká republika automobilky Škoda. „V uplynulém roce jsme za dva měsíce v České republice obdrželi téměř 1 400 závazných objednávek. Věříme, že s novou pětidveřovou karosérií osloví Citigo i další skupiny zákazníků, například mladé rodiny nebo takzvané Best agers,“ řekl.

„Mini vůz Citigo patří svými vnějšími rozměry mezi nejkompaktnější a v interiéru nejprostornější zástupce svého segmentu,“ uvedl tiskový mluvčí automobilky Jozef Baláž. Jeho vnitřní šířka 136 centimetrů je mezi vozy této velikosti nadprůměrná. Zavazadlový prostor má objem 251 litrů a sklopením zadních sedadel vzroste na 959 litrů. 

Velký důraz byl podle mluvčího u nejmenšího vozu značky kladen na bezpečnost. Model Citigo získal nejvyšší hodnocení v podobě pěti hvězdiček při nárazových testech organizace Euro NCAP. Mezi bezpečnostními prvky patří čtyři airbagy, úchyty Isofix pro dětské sedačky a poprvé u značky Škoda i boční airbagy s funkcí ochrany hlavy Head-Thorax. Citigo využívá systém nouzového brzdění pro odvrácení kolizí při rychlostech do 30 kilometrů v hodině na bázi laserového paprsku City Safe Drive. 

Ceny konkurentů jsou vyšší

Ceny konkurenčních pětidveřových vozů kolínské automobilky TPCA začínají nad 200 000 korunami. Modernizovaný mini vůz Peugeot 107, který firma představila začátkem roku a jehož výroba začala v únoru, stojí 203 900 korun. Cena sesterských modelů Citroën C1 a Toyota Aygo se očekává na podobné úrovni. Jak už dříve zmínil ředitel prodeje TPCA Marco Venturini, je možné, že se cena jejich vozů pod 200 000 korun v rámci speciální akce sníží.