Výrobci hraček už mají jasno, co poletí příští rok

Paříž/Londýn - Od Vánoc uplynul měsíc a výrobci hraček už mají jasno, jaká budou letos největší lákadla. Velký veletrh hraček má už za sebou Paříž i Londýn. Zatímco ten pařížský se konal v duchu moderní technologie, Londýn se neobešel bez připomínky letošních olympijských her.

Dřevěné kostky, oblečení pro panenky, ale také vrtulníky ovládané přes mobilní telefon. 80 vystavovatelů v Paříži nabídlo široké spektrum hraček, na které se přišlo podívat téměř 7 a půl tisíce návštěvníků.  

„Veletrh v Paříži je spíše ve znamení klasických hraček. Jsou tu ale i moderní technologie, jako třeba hry pro tablety nebo třeba hračky dálkově ovládané telefonem, uvedl Bruno Bokanowski, mluvčí pařížského veletrhu. Návštěvníci mohli obdivovat například dětské divadlo, kde místo tradičních loutek vystupují pouze stíny. Podle tvůrců to podporuje dětskou představivost a navíc je to mnohem levnější. “Doba se velmi zrychluje. Lidé spolu už tolik nemluví a nevyprávějí dětem pohádky. Stínové divadlo je pro děti zajímavé. Zaujme je a navíc si příběhy vyprávějí mezi sebou," popisuje svůj produkt Benoit Robic.

Veletrh v Londýně tak barevný nebyl. Dominovala tu červená, modrá a bílá - barvy britské vlajky jako symbol letošních olympijských her. Oblékli se do nich panenky, plyšáci i autíčka. Z klasické autodráhy se stal cyklistický okruh.

Hračky
Zdroj: ČT24

Soutěž o nejlepší veletržní hračku vyhrály lité figurky sportovců, které zastupují disciplíny letošních olympijských her. Koupit si je ale nemůže každý. V limitované edici je totiž jen 5 tisíc postaviček.

Výrobci představili trendy v tvorbě hraček (zdroj: ČT24)