Placení složenek přes terminály Sazky je opět v provozu

Praha - Česká pojišťovna a SAZKA sázková kancelář se dohodly na obnovení plateb za složenky přes terminály Sazky. První kódy, které klientům pojišťovny umožní u Sazky zaplatit, se objeví na složenkách rozesílaných 9. ledna 2012. Dnes o tom informoval mluvčí sázkové kanceláře Václav Jalovecký.

Placením složenek prostřednictvím terminálů Sazky rozšířila ČP na počátku minulého roku nabídku forem hotovostních úhrad pojistného. Za několik měsíců loňského roku úhradu pojistného prostřednictvím terminálů Sazky využilo přes 2 000 klientů s objemem transakcí v řádu milionů korun, uvedl vrchní ředitel úseku správy pojištění a plateb ČP Michal Hofman.

Sazka musela pro obnovení této služby získat povolení od České národní banky. „Postupně jednáme se všemi společnostmi, které v minulosti tuto službu Sazky využívaly. Věříme, že ostatní se brzy přidají,“ informoval generální ředitel společnosti Kamil Ziegler. Zatím chybí obnovení spolupráce se skupinou ČEZ, Českou podnikatelskou pojišťovnou, pojišťovnou Slavia, mezinárodním vydavatelství MPI a skupinou Veolia voda, dodal Jalovecký. Ode dneška obnovuje dobíjení kreditu předplacených karet přes terminály Sazky mobilní operátor T-Mobile. Konkurenční Telefónica a Vodafone již kredit znovu dobíjí od loňska.

Osiřelý terminál Sazky
Zdroj: ČT24

SAZKA sázková kancelář převzala počátkem listopadu 2011 podnikatelskou činnost Sazky, která se na jaře 2011 dostala do insolvence a poté do konkurzu. Provozuje největší loterijní společnost v Česku. Vedle loterií, sportovních a kurzových sázek a rychloobrátkových her se zaměřuje také na doplňkové terminálové služby zákazníkům, jako je například dobíjení mobilních telefonů, prodej vstupenek nebo platby za služby a zboží. Vlastníky společnosti jsou skupiny KKCG a PPF.