Zboží z Tesca je od zítřka možné nakoupit přes internet

Praha - Maloobchodní společnost Tesco v pátek zprovozní internetový obchod s potravinami a drogistickým zbožím, který bude prozatím určený pro zákazníky z Prahy a okolí. Obchodní řetězce nabízející zboží každodenní spotřeby zatím na českém trhu internetové obchody neprovozují. Na internetu prodávají zboží například sítě prodejen, které se specializují na elektroniku či sportovní potřeby.

Nový internetový obchod bude mít v nabídce 20 000 položek. „Tesco tuto formu prodeje hodlá postupně rozšířit po celém Česku,“ uvedla dnes mluvčí společnosti Tesco Stores ČR Eva Karasová. Provoz internetového obchodu bude mít vždy na starost vybraný hypermarket, který zajistí dodávky objednaného zboží ve své spádové oblasti. Internetový
obchod Tesco už nějakou dobu provozuje na domovském trhu v Británii, kde je o tutu službu podle Karasové značný zájem.

Ceny zboží jsou stejné, za donášku si připlatíte 99 korun

Ceny zboží v internetovém obchodě společnosti Tesco budou stejné jako v kamenných hypermarketech, stejně jako akční nabídky. Zaplatit lze předem kartou online nebo po doručení nákupu u řidiče, který bude mít přenosný platební terminál. Zákazníci dostanou zboží druhý den po objednávce a za jednu dodávku zaplatí 99 korun. „V případě platby při dodání zákazník platí příplatek 20 korun,“ podotkla Karasová.

Obliba nákupu přes internet v posledních letech v Česku značně roste. Útraty v tuzemských internetových obchodech loni podle odhadu Asociace pro elektronickou komerci vzrostly až na rekordních 37 miliard korun, což je o čtyři miliardy korun více než v roce 2010. Lidé na internetu pořizují především domácí spotřebiče, elektroniku a oblečení. Hlavním důvodem využití internetových obchodů je nejen obvykle nižší cena zboží, ale také pohodlí a úspora času. Společnost Tesco Stores ČR vstoupila na tuzemský trh v roce 1996. V současné době v Česku provozuje kolem 210 obchodů, 18 čerpacích stanic a sedm obchodních center.

Vydáno pod