Nejšťastnější zaměstnance naleznete v Hiltonu

New York – Nejšťastnější zaměstnanci v Americe pracují u hotelového řetězce Hilton. Vyplývá to z letošního žebříčku CareerBliss, který hodnotí štěstí zaměstnanců firem. Průzkum je založen na více než sto tisících výpovědích samotných zaměstnanců. Vloni vyhrála internetová společnost Google, letos se nedostala ani do první padesátky.

Zaměstnanci oceňují zejména velké možnosti růstu, dostatek volného času, dobrou atmosféru na pracovišti i silnou firemní kulturu. Díky těmto přednostem si letos mezinárodní hotelový řetězec vysloužil nálepku nejšťastnějších zaměstnanců Spojených států. „Každý den se našich 140 tisíc zaměstnanců v 85 zemích světa snaží naplnit svět pohostinností. Víme, že když se budeme chovat dobře k nim, oni se pak budou ještě líp chovat k našim hostům,“ řekl Matt Schuyler, ředitel lidských zdrojů, Hilton Worldwide. 

V žebříčku se umístilo padesát firem z celkem asi deseti tisíc nominovaných. Za Hiltonem skončila strojírenská firma Fluor, která v současnosti rekonstruuje Oaklandský most v San Francisku. Třetí nejšťastnější zaměstnance má Johnson & Johnson, za ní obchodní dům Nordstrom a německý gigant BASF. 

Významný vliv na štěstí zaměstnanců má také plat. Vyšší než průměrnou roční mzdu, která je v Americe zhruba 40 tisíc dolarů, platí kromě dvou všechny firmy z TOP padesátky. Třeba zaměstnanci Nokie, která skončila na 42. místě, si v průměru vydělají skoro 100 tisíc dolarů za rok.

Nejšťastnější zaměstnanci (zdroj: ČT24)