Tisíce litvínovských domácností jsou bez tepla

Litvínov - Zhruba 8000 litvínovských domácností se dnes ráno ocitlo bez dodávek tepla a teplé vody. Kateřina Táborská, mluvčí společnosti United Energy, která teplo do Litvínova dodává, informovala, že důvodem je porucha na horkovodu. Dodávky tepla podle ní společnost obnoví večer. V Ústeckém kraji nyní mrzne, podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu zde dopoledne byly téměř čtyři stupně pod nulou.

Poruchu na přídavném ochozu sekčního uzávěru na horkovodu zaznamenali technici v sobotu večer v blízkosti závodu Schöller v Litvínově. Horkovod do Litvínova proto brzy ráno odstavili, aby ji mohli odstranit. Neplánovaného odstavení horkovodu podle Táborské využije firma i k dalším nutným opravám v lokalitě Kopistské výsypky, kde technici v posledních dnech zaznamenali poruchu sváru páteřního horkovodu.

United Energy provozuje elektrárnu s kombinovanou výrobou elektřiny a tepla v Komořanech u Mostu o celkovém instalovaném elektrickém výkonu 239 MW. Zásobuje teplem více než 34.000 domácností v Mostě a Litvínově a řadu nebytových prostor, průmyslových podniků, zdravotnická zařízení, školy a další. Společnost má 400 zaměstnanců.

Vydáno pod