Do Brna lákají veletrhy cestovního ruchu GO a Regiontour

Brno – V jihomoravské metropoli dnes začínají veletrhy cestovního ruchu GO a Regiontour. Představí se na nich více než 1400 společností působících v oblasti turismu ze 32 zemí světa. Akce má poskytnout přehled o nabídce, kterou přináší cestovní kanceláře. Zájemce upozorní na zajímavé turistické cíle, dodat má také inspiraci pro rekreační pobyty a cesty.

„Veletrhy dávají českým turistům možnost poznat nové destinace nebo ve známých destinacích nová místa. Samozřejmě je to ale především proto, abychom rozšířili nabídku českého cestovního ruchu, a to tak, že nabízíme více příležitostí v regionech,“ popsala cíle prezentace Blažena Křížová, ředitelka odboru cestovního ruchu ministerstva pro místní rozvoj.

Oproti loňsku se nabídka veletrhu rozšířila o celou řadu regionů. Nalákat příznivce cestovního ruchu se letos snaží mimo jiné mikroregiony Ivančicko a Hustopečsko. Na dvojnásobek vzrostl také počet vystavovatelů ze Slovenska. Pozadu nezůstaly ani firmy, které nabízí zájezdy na splátky, zájem o ně v posledních letech totiž rekordně roste. Rozptýlení návštěvníkům nabídnou výstavy fotografií Jiřího Kolbaby a panoramatických obrazů Miroslava Fagana.

Dnes a zítra mohou veletrhy GO a Regiontour navštívit zájemci z řad odborníků. O víkendu se pak brány brněnského výstaviště otevřou také pro laickou veřejnost.

Vydáno pod