Jahn bude generálním ředitelem Volkswagen Group v Rusku

Mladá Boleslav - Dosavadní personální šéf a jediný český člen představenstva automobilky Škoda Auto Martin Jahn bude od 1. dubna generálním ředitelem zastoupení koncernu Volkswagen Group v Rusku. Jeho nástupcem v představenstvu automobilky Škoda odpovědným za řízení lidských zdrojů byl jmenován Klaus Dierkes (51). Jahn se zároveň stane členem dozorčí rady Škoda Auto.

Jahn ke svému jmenování sdělil, že jeho cílem bude zvýšení prodeje vozů koncernu na perspektivním ruském trhu. Škodu Auto bude i nadále zastupovat v České republice ve významných profesních sdruženích, zejména ve Svazu průmyslu a dopravy a ve Svazu automobilového průmyslu.


Jahn byl od roku 1999 generálním ředitelem vládní agentury pro podporu investic CzechInvest. V roce 2004 se stal místopředsedou Paroubkovy vlády zodpovědným za ekonomiku. Od února 2006 je potom členem představenstva a personálním ředitelem Škody Auto.


Budoucí personální šéf největší tuzemské automobilky Dierkes působil v různých funkcích koncernu Volkswagen od roku 1984. Od roku 2006 byl personálním ředitelem Volkswagen Německo a od července 2007 generálním zmocněncem koncernu Volkswagen, informovala dnes Škoda Auto.


Volkswagen je největším výrobcem automobilů v Evropě. V listopadu 2007 firma otevřela ve městě Kaluga, asi 160 kilometrů jihozápadně od Moskvy, novou továrnu. V továrně se auta Škoda Octavia a Volkswagen zatím jen montují, od roku 2009 by se v ní měla i vyrábět. Koncern si od nového závodu slibuje především zvýšení podílu značky na rozmáhajícím se ruském automobilovém trhu. Kapacita továrny má být letos asi 60 tisíc automobilů, z toho polovina budou škodovky.