Roman zůstává na další 4 roky šéfem ČEZu

Praha - Představenstvo společnosti ČEZ do svého čela zvolilo svého dosavadního šéfa Martina Romana. Ten tak společnost povede nejméně další čtyři roky. Místopředsedou představenstva se nově stal ředitel divize international Tomáš Pleskač.

Dozorčí rada prodloužila Romanovi působení v představenstvu firmy na další čtyři roky s platností od 20. února již loni v říjnu. Nyní jej ve svém čele potvrdilo i samotné představenstvo.

Roman (38) je generálním ředitelem a předsedou představenstva nejziskovějšího tuzemského podniku od dubna 2004. Před příchodem do společnosti ČEZ řídil firmu Škoda Holding, v letech 1994 až 1999 byl v čele výrobce vzduchotechniky Janka Radotín.

Pleskač (41) pracoval po nástupu do společnosti ČEZ devět let v Jaderné elektrárně Dukovany. Od roku 2003 působil jako místopředseda představenstva a finanční ředitel v Severomoravské energetice v rámci Skupiny ČEZ. Nyní je ředitelem divize international.

ČEZ je největší středoevropskou elektrárenskou společností a nejziskovějším domácím subjektem. Kromě České republiky působí firma v dalších deseti zemích střední a jihovýchodní Evropy. Odhadovaný loňský čistý zisk skupiny ČEZ dosáhl včetně mimořádných vlivů rekordních 42,6 miliardy korun.

Vydáno pod