Nova bude dodávat reklamu na hudební portál i-legalne.cz

Praha - Televizní stanice Nova bude od úterý dodávat veškerou reklamu na internetový portál s digitální hudbou i-legalne.cz, který ovládá přibližně 70 procent trhu se stahováním. Píše to dnešní E15 s odvoláním na dva nezávislé zdroje, které měly blízko k obchodu. O tržby od inzerentů se televize a portál rozdělí v poměru, který ani jedna strana nechtěla zveřejnit.

Na dohodě podle všeho vydělá hlavně portál, píše deník. Příjmy z inzerce jsou totiž hlavním zdrojem jeho příjmů, protože samotné stahování hudby za peníze se rozbíhá relativně pomalu. Za rok fungování se na portálu i-legalne.cz, který od listopadu 2006 provozuje společnost DVC International, prodalo asi 225.000 skladeb.

Nova chce podle svého generálního ředitele Petra Dvořáka posílit své postavení na internetu. Na rozjezd vlastního internetového portálu, který by měl nabídnout zpravodajství i zábavu, podle E15 letos vyčlenila přibližně 100 milionů korun. Na šíření reklamy se Nova už také dohodla s portály Seznam.cz a Atlas.cz, reklamní televizní spoty se objeví v jejich herních sekcích a v komunikačním programu ICQ, který běží pod Atlasem.

Hrubý objem placené reklamy na internetu včetně bannerové reklamy a dalších jiných formátů dosáhl loni 3,44 miliardy korun, informovala nedávno Sekce vydavatelů internetových titulů (SVIT) Unie vydavatelů. To ve srovnání s rokem 2006 představuje rekordní nárůst o téměř 70 procent. Letos by mohl hrubý obrat internetové reklamy vzrůst o další čtvrtinu na 4,3 miliardy.