PPF koupí slovenskou GE Money

Praha - Finanční skupina PPF koupí slovenskou úvěrovou společnost GE Money. Píše to dnešní vydání deníku E15. Smlouvu o koupi má s GE podepsat společnost Home Credit Slovensko, která patří do skupiny PPF Group, do konce května. Pokud Home Credit slovenskou GE Money opravdu převezme, stane se jedničkou na slovenském trhu spotřebitelských úvěrů.

Cena transakce bude stanovena až poté, co ji schválí slovenský antimonopolní úřad. Ten musí rozhodnout v průběhu šestiměsíční lhůty.

GE Money je členem skupiny Global Consumer Finance patřící americkému koncernu  General Electric. V celé Evropě poskytuje úvěrové služby maloobchodníkům a spotřebitelům.

Na slovenském trhu patří GE Money v této oblasti k předním firmám. Provozuje zde síť přibližně 1480 prodejen. Významné místo má i mezi slovenskými leasingovým společnostmi. Poskytuje služby spojené s financováním nákupu nových a ojetých automobilů a má největší podíl na trhu v leasingu ojetých vozů.

Připravovaná akvizice je součástí expanzivní strategie Home Credit. Ta v současnosti působí kromě České republiky a Slovenska také v Rusku, Bělorusku, Kazachstánu, Ukrajině a Číně. Jediným vlastníkem společnosti ke finanční skupina PPF Group Petra Kellnera.