Mobilní internet za paušál i pro klienty Telefóniky

Praha - Telefónica O2 od středy nabídne svým klientům přístup na internet za paušál bez dalších poplatků za objem stažených dat. Firma tak bude následovat kroky svých rivalů T-Mobilu a Vodafonu, ti již neomezené stahování dat za paušál poskytují.

Telefónica nabídne dva tarify s různým objemem dat, který lze týdně stáhnout. Při jeho překročení operátor sníží rychlost připojení. V rámci služby Internet v Mobilu za 150 korun měsíčně může uživatel stáhnout týdně 37,5 megabytů dat. Při využití tarifu Internet v Mobilu Plus za 390 korun činí limit 125 MB týdně. Po překročení limitu rychlost klesne na 16 kilobitů za sekundu.

Konkurenční T-Mobile nabízí pro přístup na internet z mobilního telefonu tři tarify odstupňované podle množství stahovaných dat od 50 megabytů do dvou gigabytů za cenu od 118 do 832 korun měsíčně a tarif pro předplacené karty za 39 korun týdně. Klienti Vodafonu platí za neomezené stahování dat 650 korun měsíčně.

V pilotním provozu pro internet za paušál doporučila Telefónica O2 patnáct typů mobilních telefonů. Zákazníci nejsou limitováni žádnou přenosovou technologií, služba podporuje HSDPA, UMTS, EDGE i GPRS. Paušál mohou zákazníci operátora kombinovat s jakýmkoliv hlasovým tarifem i s předplacenou O2 kartou.

Vydáno pod