Pražská burza v závěru týdne oslabila, končí na 1424 bodech

Praha - Na konci týdne pražská burza oslabila. Kvůli poklesu cen na komoditních trzích se nedařilo především těžební společnosti NWR a také ČEZ. V jednu chvíli akcie NWR oslabily dokonce až na 426 korun, nakonec však uzavřely na 430 korunách. Hlavní index trhu PX skončil proti čtvrtku slabší o 1,17 procenta na 1424,2 bodu.

Majitel černouhelné společnosti OKD tak dnes přišel o více než osm procent. Akcie elektrárenské ČEZ, jichž se dnes zobchodovalo za téměř dvě miliardy korun, ztratily téměř tři procenta.

V červených číslech se dnes ocitly ještě cenné papíry sítě aubazarů AAA Auto, které přišly o 1,64 procenta, a developera ECM. Proti čtvrtku byly slabší o půl procenta.

Ostatní tituly si připsaly zisky. Z bankovních titulů se dařilo především pojišťovací skupině VIG a Erste Bank. Komerční banka si připsala 0,05 procenta.

Obchodování dnes bylo nadprůměrné, systémem pro nejobchodovanější akcie SPAD dnes prošlo přes čtyři miliardy korun. Průměrný objem obchodů za poslední rok je přitom 3,5 miliardy Kč.