Vietnamci v Česku budou mít vlastního telefonního operátora

Praha - Od příštího týdne začne v České republice nabízet své služby největší vietnamská telekomunikační společnost VNPT. Její služby budou určeny především pro vietnamskou komunitu, jejímž příslušníkům nabídne předplacené karty pro volání do jejich asijské vlasti z pevné linky.

„Zákazník nemění svoje vlastní připojení, ale bude si moci zakoupit volací kartu VNPT a bude se moci levněji dovolat do Vietnamu,“ popsal službu jeden z ředitelů české divize firmy Radovan Mihálik. Služby vietnamského operátora budou dostupné přes předvolbu 822 a po zadání karetního kódu. Karty začne firma na českém trhu prodávat příští týden.

Vietnamci jsou pro firmu nesmírně lukrativní klientelou. „Oni volají opravdu hodně. U hovoru do Vietnamu, třeba s babičkou, se musí vystřídat celá rodina, takže ten hovor je hodně dlouhý,“ uvedl Mihálik. Vedení VNPT odhaduje potenciální trh na 300 tisíc lidí, podle Českého statistického úřadu i Česko - vietnamské společnosti ale žije v České republice necelých 60 tisíc Vietnamců.

Česká republika je první evropskou zemí, kde bude vietnamský operátor své služby nabízet drobným klientům. Už během srpna však hodlá vstoupit také na slovenský, polský, maďarský a rumunský trh. Ještě do konce roku by se měla firma rozšířit také do Německa a Francie.

Vydáno pod