Seznam.cz a mBank umožní platit přes internet

Praha - Největší tuzemský internetový portál a nejmladší v Česku působící banka mBank dnes oznámily, že společně nabídnou službu pro placení na internetu pod názvem mPeníze. Zákazníky má nalákat především absence poplatků a okamžitý převod peněz.

mPeníze má fungovat jako běžně úročený bankovní účet u mBank. Vedle nákupů v internetových obchodech umožní získání úvěru on-line a další služby. Za platby přes mPeníze nebudou platit uživatelé, ale internetoví obchodníci, u kterých si lidé zboží nakoupí. Prvním z nich je Kasa.cz, v září by měli následovat další.

Internetové obchodníky má k používání nového platebního systému přesvědčit vedle nižších poplatků také zvýhodnění ve službě Seznamu Zboží.cz, která slouží k vyhledávání zboží v českých e-shopech. Seznam bude i nadále provozovat vlastní systém pro mikroplatby v rámci služeb portálu Peněženka.cz, ve kterém je nyní registrováno přes půl milionu uživatelů. Bude ale podle výkonného ředitele Pavla Zimy uživatele motivovat, aby využívali mPeníze.

V Česku již funguje podobný platební systém PaySec od ČSOB a Poštovní spořitelny, v červnu nabídla vlastní platební systém pod názvem superCASH Sazka a Češi si mohou otevírat účty i v mezinárodní službě PayPal, kterou lze využít pro platby v zahraničí.