Na Ruzyni houstne konkurence, létat odtud začíná Wizz Air

Praha - Lidé, kteří využívají pro své cesty po světě služeb pražského ruzyňského letiště, budou mít zase o něco větší výběr letů. Ode dneška začíná z Prahy létat největší nízkonákladová aerolinka ve střední a východní Evropě - maďarská společnost Wizz Air. Od června navíc firma udělá z pražského letiště svou v pořadí již jedenáctou domovskou základnu.

Wizz Air ode dneška nabízí spoje z Prahy do italského Milána a belgického Charleroi. Později bude své destinace postupně rozšiřovat, ve hře jsou například lety do Říma, Bruselu či Londýna. Za letošní rok chce maďarská letecká společnost přepravit z Prahy půl milionu cestujících.

Šéf Wizz Airu Váradi:

„Naší výhodou jsou menší náklady než má většina našich konkurentů, to nám dává možnost ušetřené peníze dát zpět do cestujících a prodávat levnější letenky.“

„Chceme být jednou z vedoucích aerolinek v Praze,“ prozradil ambiciózní plán generální ředitel Wizz Airu József Váradi. Jednou z cest, která by k tomu měla vést, je trvalé umístění letadel firmy v Praze. Letadla zde budou mít domovské letiště a budou zde také udržována.

První letadlo chce Wizz Air v Praze umístit od června, od 11. července by pak měla svou flotilu s domicilem Praha rozšířit o další letadlo. A už k tomu podniká i první kroky. Zahájila již nábor české posádky. Svůj český tým chce složit ze 70 zaměstnanců.

Wizz Air má šanci uspět

I když se teď řada aerolinek, například SkyEurope, topí v problémech, má Wizz Air v Praze podle odborníků velké šance na úspěch. „Pokud Wizz Air přijde s novými destinacemi, s vyššími frekvencemi a přijatelnou cenou, tak tu prostor pro další růst je,“ řekla ČT24 mluvčí letiště Eva Krejčí.  

Vstupem Wizz Airu na ruzyňské letiště se v Praze značně zvýší konkurence nízkonákladových dopravců. V současnosti jich z Ruzyně létá devět. Prahu jako základnu využívají nyní České aerolinie, Travel Sevice a SkyEurope.