PPF a KKCG v úterý oficiálně převezmou Sazku

Praha - Společnost Sázková kancelář kontrolovaná firmami PPF a KKCG podepíše v úterý s insolvenčním správcem Sazky Josefem Cupkou poslední dokumenty, které jí umožní oficiálně převzít Sazku. Jako generální ředitel a šéf představenstva nastoupí manažer PPF Kamil Ziegler, jak informoval server Aktuálně.cz s odkazem na zdroje ze Sazky.

V roli výkonného ředitele Ziegler ponechá Marka Bielyho, kterého do čela Sazky přivedl Cupka. Biely pro něj řídil Sazku po odchodu předchozího vedení Aleše Hušáka. Do nejvyššího vedení vyšlou PPF a KKCG své ředitele. Členy představenstva Sazky tak budou Pavel Horák (finanční ředitel PPF) a Radek Dyntar (KKCG).

Sazku získal společný podnik PPF a KKCG Sázková kancelář ve výběrovém řízení, když za Sazku nabídl nejvyšší částku 3,81 miliardy korun. Insolvenční správce Cupka podepsal smlouvu s vítězem tendru koncem září. Převzetí potvrdil 27. října antimonopolní úřad. Skupina Penta, která se tendru kvůli jeho údajné nezákonnosti nezúčastnila a mimo soutěž nabídla za Sazku pět miliard korun, podala žalobu na neplatnost této smlouvy. Ta ale nemá odkladný účinek.

Do tendru vstoupily i Synot Holding a společnost Charlcoal, spojovaná se jménem finančníka Pavla Tykače. Charlcoal nabídl 3,601 miliardy, Synot 0,5 miliardy korun. Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské O2 areny.