Zisk energetické společnosti PRE loni klesl o 287 milionů

Praha - Čistý konsolidovaný zisk společnosti Pražská energetika (PRE), třetího největšího dodavatele elektřiny v České republice, loni meziročně klesl o 287 milionů na 2,17 miliardy korun. Z prodeje elektřiny firma vykázala hrubý zisk ve výši 5,2 miliardy korun. Vyplývá to z konsolidovaných výsledků účetní závěrky společnosti zveřejněných dnes v Hospodářských novinách.

PRE letos do konce dubna nabízela domácnostem možnost fixace pevné ceny elektřiny až do konce roku 2010. Do konce března si mohly pevnou cenu až do konce roku 2011 zvolit také podnikatelé s malým odběrem elektřiny. Podobnou možnost nabídla svým zákazníkům rovněž energetická společnost ČEZ. O fixaci ceny elektřiny však nebyl příliš velký zájem.

Skupina Pražská energetika se sídlem v Praze má 702 tisíc zákazníků a je tak třetím největším dodavatelem elektřiny v České republice. V současné době zaměstnává téměř 1300 zaměstnanců. Základní aktivity společnosti se soustřeďují na prodej elektřiny, obchodování s elektřinou, její distribuci a doplňkové energetické služby.