Sulík: Nemůžeme si hrát na grandy, když máme holý zadek

Bratislava – Předseda slovenské strany Svoboda a solidarita Richard Sulík vysvětlil, proč jeho strana nepodpořila ve slovenském parlamentu euroval. Sulíkovi především vadí, že by měli Slováci zachraňovat cizí banky, když si Slovensko muselo ty své zachraňovat samo. Navíc prý nemají Slováci na rozdávání.

„My si tu nemůžeme hrát na grandy a zachraňovat francouzské banky, když máme holý zadek,“ vysvětloval dnes Sulík.

Předsedovi druhé nejsilnější strany dnes už padlé vládní koalice vadí především to, že by Slováci měli zachraňovat cizí banky. „Samotné navýšení eurovalu nedokáže zachránit žádnou další zemi. Jde primárně o rozšíření kompetencí eurovalu, a to tak, aby mohly být zachraňované zahraniční banky. My se proto ptáme, zda mají být opravdu na toto použité peníze slovenských poplatníků,“ říká Sulík. 

Předsedovi SaS navíc vadí, že by měli Slováci tahat peníze ze svých kapes, když prý sami mají málo. Podle Sulíka by totiž Slovensko v porovnání s ostatními zeměmi eurozóny platilo nejvíc. Průměrná měsíční mzda na Slovensku je 762 eur, což je prý nejméně v celé eurozóně. 

Sulík poté zdůraznil, že jeho strana, co se týče eurovalu, názor nezmění. „My si stojíme za svým a neměníme názor podle toho, jak fouká vítr,“ řekl.  

Vyjádření Richarda Sulíka (zdroj: ČT24)