Objednávky na nový iPhone 4S trhají rekordy

Los Angeles - Předobjednávky na nový telefon iPhone 4S americké společnosti Apple překonaly všechny dosavadní rekordy. Během prvního dne, kdy bylo možné objednávky zadávat, si mobil rezervovalo více než milion lidí v sedmi zemích světa. Dosavadní rekord firmy Apple za první den přitom činil zhruba 600 tisíc kusů. Velký zájem může souviset také s nedávným úmrtím zakladatele Applu Steva Jobse.

O telefon je nebývalý zájem i přesto, že fanoušci po jeho prvním zhlédnutí moc nadšení nebyli. Očekávalo se totiž, že Apple představí novou řadu těchto přístrojů, tedy iPhone 5.

Mobilní operátor AT&T zaznamenal za prvních 12 hodin od otevření systému objednávek rezervace na 200 tisíc přístrojů. Nový iPhone 4S prodávají i další firmy, nově i Sprint a japonská společnost KDDI. Nový model si mohou objednávat lidé v sedmi zemích světa, u předchozího modelu iPhone 4 tak mohli činit lidé v pěti zemích.

Steve Jobs podlehl rakovině 5. října ve věku 56 let, tedy den poté, co Apple nový telefon ukázal na veřejnosti. Mezi fanoušky se okamžitě po Jobsově smrti začaly šířit dohady, že Apple nový telefon schválně pojmenoval 4S, aby vzdal hold svému zakladateli. Apple nikdy nepotvrdil, že označení 4S by mohlo znamenat „for Steve“ (pro Steva). Jobsův zdravotní stav se ale zhoršoval už od srpna, kdy manažer odstoupil ze všech funkcí.

Apple zaznamenává rekordní objednávky (zdroj: ČT24)
Vydáno pod