ECM prodělala v pololetí 471 milionů

Praha – Developerská společnost ECM prodělala v prvním pololetí podle dnes zveřejněných výsledků 18,57 milionu eur, tedy asi 471 milionů korun. Meziročně tak snížila ztrátu o víc než jeden milion eur. Celková čistá hodnota spravovaného majetku ECM se ale od ledna do června meziročně snížila o 19 procent na 112 milionů eur. Na jednu akcii firmy tak připadá 16,36 eura (kolem 417 korun).

Administrativní náklady společnosti se za první polovinu letoška snížily meziročně o více než pětinu. Je to výsledek úsporných opatření přijatých ve druhém pololetí 2008 a počátkem letošního roku.

ECM založil v roce 1991 Milan Janků. Firmu s akciemi na pražské burze v současnosti kontroluje prostřednictvím společnosti ECM Group. Ta letos vytvořila společný realitní holding s PPF Group Petra Kellnera, ECM REI do společného podniku ale Janků nezačlenil. 

Kromě Česka podniká ECM REI také v Rusku a Číně. K letošnímu 30. červnu tvořilo portfolio ECM 21 projektů s celkovou plochou 610 tisíc metrů čtverečních. Mezi největší projekty firmy patří soubor kancelářských budov v Praze na Pankráci.