Zboží z e-shopů bude možné platit na poště

Praha – Česká pošta se snaží přilákat do svých poboček více zákazníků. Od pondělka proto začne na všech svých pobočkách nabízet možnost úhrady za zboží z internetových obchodů v hotovosti. Služba superCash je zpoplatněna deseti korunami a na účet e-shopu ji pošta převede nejpozději do druhého dne od okamžiku zaplacení.

„Tato služba je určena především zákazníkům e-shopů, kteří mají obavy zaplatit za objednané služby nebo zboží přes internet elektronicky, ale přesto potřebují uskutečnit platbu v co nejkratším čase,“ uvedla mluvčí pošty Marta Selicharová.

Služba je podle ní vhodná pro provozovatele elektronických obchodů, kteří potřebují přijmout peníze od zákazníků bez platebních karet či možnosti zaplatit přes internet, popřípadě od zákazníků, kteří elektronickým platebním kanálům nedůvěřují.

Reportáž Edity Valentové (zdroj: ČT24)

Co bude pro superCash potřeba?

Zákazník předloží na kterékoliv z 8000 poboček České pošty objednávku z e-shopu, na které je vytištěn jednoznačný identifikátor platby, nebo předá obsluze pošty číslo superCash a požadovanou hotovost platby. Po zaplacení obdrží zákazník potvrzení o úhradě, které mu slouží jako doklad o zaplacení.

Za tuto platbu si účtuje společnost, která systém superCash provozuje, jednorázový poplatek deset korun. Je jen na obchodníkovi, zda poplatek zaplatí on, nebo tuto částku uhradí jeho zákazník. Službu nyní podporuje téměř 100 internetových obchodníků.

Vydáno pod