Zásilkový obchod Neckermann v Česku skončí

Praha – Německý zásilkový obchod Neckermann se stahuje ze střední a východní Evropy. Firma v závěru letošního roku ukončí činnost v Česku, na Slovensku, ve Slovinsku, v Chorvatsku a na Ukrajině. Celkem má být zrušeno 160 pracovních míst, z toho šest v Česku. S odvoláním na rakouská média a manažerku české pobočky firmy Neckermann Romanu Hájkovou to dnes uvedl server deníku E15.

„S koncem roku pozastavíme obchody ve střední a východní Evropě. Zaměříme se více na Rakousko,“ řekl deníku Kurier Thorsten van der Velten, šéf dceřiné společnosti Neckermann Rakousko. Právě rakouská pobočka měla středoevropské a východoevropské trhy na starosti. Propouštět se údajně bude i v rakouském Štýrském Hradci, kde dceřiná pobočka sídlí. O práci zde přijde na 40 zaměstnanců.

Česká pobočka společnosti Neckermann byla založena v roce 1995. Mluvčí německé centrály firmy Neckarmann AG Anne Putzová uvedla, že v Česku společnost zruší celkem šest míst. Největší část z celkových 160 míst bude podle Putzové zrušena na Slovensku.

Celkový obrat činil v loňském roce 1,29 miliardy eur

Deník E15 připomíná, že Neckermann sází stejně jako konkurence na webové obchodování, přičemž omezuje náklady tištěných katalogů a zmenšuje jejich formát. Tím ušetří na tisku a poštovném, což jsou náklady tvořící v klasickém zásilkovém obchodu 25 až 35 procent ceny. Už nyní tvoří zákazníci přes internet 43 procent veškerých klientů firmy Neckermann.

Neckermann v Česku končí (zdroj: ČT24)

Po zavření poboček v pěti zemích střední a východní Evropy bude Neckermann zastoupen v Německu, Rakousku, zemích Beneluxu a ve Švýcarsku. Celkový obrat skupiny činil v loňském roce 1,29 miliardy eur, tedy zhruba 31,2 miliardy korun, z toho 871 milionů eur v Německu.

Vydáno pod