Topolánek kandiduje na šéfa Teplárenského sdružení

Praha - Bývalý premiér Mirek Topolánek (ODS) bude kandidovat na předsedu výkonné rady Teplárenského sdružení. Potvrdil to v rozhovoru pro dnešní vydání deníku Právo. Své záměry v této oblasti představí 5. září výkonné radě sdružení, která rozhodne o jeho případném jmenování do funkce. V ní by mohl nahradit bývalého ředitele Teplárny Brno Alexeje Nováčka, který nedávno místo předsedy sdružení opustil. O Topolánkově možné kandidatuře na tento post informoval už ve středu server Česká pozice.

„Obdržel jsem nabídku, bavíme se o tom nějakou dobu. Nyní už asi uzrál čas, aby toto rozhodnutí padlo,“ řekl Topolánek. Dodal, že i nadále chce působit ve funkci generálního ředitele společnosti VAE Controls Group, kterou v minulosti pomáhal založit.

Topolánek se ucházel také o kandidaturu na generálního ředitele Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Kandidaturu však stáhl a odůvodnil to tím, že se EU nedohodla na jednom kandidátovi.

Teplárenské sdružení funguje od roku 1991 a sdružuje všechny významné firmy tuzemského teplárenství. Volba nového šéfa Teplárenského sdružení se má konat 5. září. V současnosti vedou Teplárenské sdružení dva místopředsedové: ředitel Plzeňské teplárenské Tomáš Drápela a Jaroslav Kužel, vedoucí odboru rozvoje teplárenství ve společnosti ČEZ.