Škatulata v ČD Cargo: Odchází i obchodní ředitel Šenekl

Praha - Obchodní ředitel ČD Cargo Rodan Šenekl rezignuje ke 30. červnu na svou funkci. Vznáší tak kritiku na důvody, kterými mateřské České dráhy odvolaly představenstvo firmy, jehož byl členem. Jedná se přitom o čtvrtý odchod vysokého manažera ČD Cargo během posledních dvou týdnů. Spouštěcím mechanismem personálních změn bylo odvolání představenstva v čele s Josefem Bazalou, které provedlo vedení mateřských Českých drah. Do čela nového představenstva ČD Cargo se postavil Petr Žaluda, šéf drah.

Dosud úřadující obchodní ředitel ČD Cargo se podle svých slov cítí především poškozen tvrzením vedení drah o špatných hospodářských výsledcích Carga. Nesouhlasí ale ani s tím, že bývalé představenstvo nedostatečně komunikovalo s mateřskou společností, a nesouhlasí ani se směřováním firmy pod novým vedením.

V průběhu tohoto týdne opustili ČD Cargo personální ředitel Pavel Mazánek, provozní ředitel Oldřich Mazánek a jeho zástupce Jiří Witiska. Novým provozním ředitelem se stal odborář Petr Bazger a do křesla personálního ředitele usedl Ivo Veselý, dlouholetý zaměstnanec drah a vyjednávač s odbory.