Laptopy Vaio se přehřívají, Sony nabízí opravný software

Tokio - Japonský výrobce elektroniky Sony varoval, že zhruba 535 000 jeho laptopů Vaio po celém světě může mít problémy s přehřátím. Sony o tom zatím obdržela 39 zpráv. V některých případech byla při přehřátí poškozena schránka počítače, zatím však nebylo hlášeno žádné zranění. Společnost proto na svých internetových stránkách nabízí ke stažení software, který by měl tuto závadu odstranit.

Sony upřesnila, že problémy se týkají laptopů Vaio řady F a C vyrobených letos v lednu a některých modelů stejné řady vyrobených na zakázku. Počítače se prodávaly v USA, Evropě, Japonsku i v Asii, nejvíce problémů zatím hlásili uživatelé v USA. Počítač se v některých případech přehřívá při nabíjení baterií, stažením softwaru z internetu by měla být tato závada odstraněna.

Mluvčí Sony zatím nedokázala vyčíslit případné možné náklady, které by firmě závada mohla způsobit. Sony v roce 2006 musela vyměnit vadné baterie u velkého množství laptopů. V předchozích dvou letech společnost vykázala celoroční ztrátu a doufá, že v letošním fiskálním roce, který začal v dubnu, se jí podaří vykázat čistý zisk 50 miliard JPY (11,8 miliardy Kč).