Euromiliony nabízí rekordní jackpot

Praha – Loterie Euromiliony opět dosáhla částky, která elektrizuje tisíce sázkařů v České republice. Již dnešek se může zapsat do dějin tuzemského sázení, pokud večer některý z tipujících vyhraje rekordní jackpot 113 200 000 korun. Dosud nejvyšší výhra padla před sedmi lety, tehdy si šťastný sázkař odnesl 112 900 000 ve Sportce. Cena jedné sázky je 30 korun. Sází se sedm čísel z 35 v prvním osudí a jedno číslo z pěti ve druhém osudí. Losování začíná denně v 19:55 na ČT1.

Letošní zatím nejvyšší výhra byla 54,6 milionu ve Sportce. Aktuální jackpot Euromilionů však představuje dvojnásobný obnos. Člověk s průměrnou mzdou by takovou částku vydělával 415 let. „Pracovat by začal v roce 1595, kdy u nás vládl Rudolf II., v Anglii poslední panovnice z rodu Tudorovců a ve Francii první Bourbon, dědeček Ludvíka XIV. Williamu Shakespearovi bylo v té době 31 let, Albrechtovi z Valdštejna 12 let a Janu Amosi Komenskému tři roky,“ názorně porovnal mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund.

Pokud by výhra měla jen jediného šťastného výherce, mohl by si koupit podle výpočtů Sazky 38 průměrných bytů v Praze, téměř pět set Fabií nebo by mohl 250krát obeplout celý svět. „Kdyby investoval do umění, mohl by si koupit všech šest nejdražších obrazů, vydražených v České republice, díla Františka Kupky, Toyen, Oskara Kokoschky a Josefa Šímy,“ dodal Zikmund.

Jackpot 113 200 000 korun čeká na výherce (zdroj: ČT24)
Vydáno pod