Na zkušenou do Silicon Valley vyrazí další čtyři české firmy

Praha/Sunnyvale - Vládní agentura CzechInvest chce na začátku příštího roku umožnit dalším českým rozvíjejícím se technologickým firmám tříměsíční stáž v americkém Silicon Valley. Letos přitom bezplatnou stáž již absolvovaly tři firmy. V současnosti v akcelerátoru působí dvě české společnosti. Americké Silicon Valley, které je díky společnostem jako Google, Apple, Intel a řadě dalších faktickým centrem světového počítačového průmyslu, má pomoci malým a středním firmám z České republiky s hledáním obchodních partnerů a nastartováním dalšího rozvoje.

Z pilotního technologického projektu CzechAccelerator se vrátily tuzemské společnosti BoldBrick, Cognitive Security a Imagemetry. „Pobyt v Plug and Play Tech Center je velice cenná zkušenost, která opravdu pomáhá rozšířit obzory a pochopit, že trh a investoři v USA jsou mnohem blíž, než by se v ČR mohlo zdát,“ uvedl prodejní manažer společnosti Imagemetry Petr Šídlo.

„Už v minulosti se nám podařilo navázat prvotní kontakty s potenciálními americkými partnery, ale zjistili jsme, že z České republiky je pro nás těžké je rozvíjet. Díky CzechAcceleratoru se nám podařilo setkat se se zástupci těch nejvýznamnějších firem,“ dodala Michaela Špringerová ze společnosti BoldBrick. „Co jsme si slibovali je, že budeme minimálně času využívat kancelář. Že potkáme co nejvíc lidí. A lidi, které známe elektronicky, a vztahy, které máme, ztužíme tím, že ty lidi uvidíme osobně,“ řekl technologický ředitel, Cognitive Security Martin Rehák.

Technologický akcelerátor (zdroj: ČT24)

Další zájemci se mohou přihlašovat od pondělí

Do CzechAcceleratoru se mohou přihlásit malé a střední podniky či začínající firmy působící v oblasti informačních a komunikačních technologií, biotechnologií, environmentáních technologií nebo mikroelektroniky, které hledají partnera pro podnikání, kapitál pro svůj další rozvoj nebo nové trhy.

Celkem CzechInvest nabízí stáž pro osm lidí, tedy maximálně po dvou lidech ze čtyř firem. Zájemci o účast se budou moci hlásit od pondělí do konce září. Stačí jen vyplnit přihlášku, kterou zájemci naleznou na internetových stránkách CzechAcceleratoru. Účastníky projektu opět vybere panel odborníků složený ze zástupců agentury CzechInvest, ministerstva průmyslu a obchodu, podnikatelů a investorů z ČR a odborné veřejnosti.

Úspěšní uchazeči díky CzechAcceleratoru získají kancelářské prostory a veškeré služby pro dva lidi v Plug and Play Tech Centru. „CzechInvest poskytuje zázemí a firmy samy si musí platit ty náklady související s vysláním zaměstnanců. To znamená letenky, stravné, ubytování,“ informovala ředitelka CzechInvestu Alexandra Rudyšarová.

CzechAccelerator sídlí v Plug and Play Tech Centre situovaném v městě Sunnyvale kde se nachází přes 250 začínajících technologických firem. V oblasti mají vývojová centra například Google, Sun Microsystems nebo Microsoft.

Vydáno pod