Češi, národ posedlý sázením

Praha - Češi projevují daleko větší nadšení o kurzové sázení než obyvatelé okolních států. Zhruba 30 procent obyvatel České republiky starších 18 let si již zkusilo vsadit - na Slovensku se jedná o 24 procent lidí a v Polsku jen o 10 procent obyvatel. Výsledky vyplynuly z průzkumu, jehož výsledky představila společnost Fortuna. I přes stále větší rozmach internetu se ve všech třech zemích sází především na klasických pobočkách, v Česku dosahuje podíl lidí sázejících přes pobočky 80 procent, na Slovensku a v Polsku je to ještě o několik procentních bodů více. V Česku sází přes internet 13 procent sázejících, na Slovensku to je 17 procent.

Podle průzkumu jsou kurzové sázky především mužskou záležitostí, v Česku sází 48 procent mužů, na Slovensku to je 41 procent a v Polsku 20 procent. Ženy sázejí o poznání méně, v ČR dosahuje jejich podíl 12 procent, v Polsku jen dvě procenta.

Jiří Burda, generální ředitel Fortuna Entertainment Group

„Objemy sázek na internetu a přes telefon však zažívají obrovský boom, do sázení se zapojují nové skupiny hráčů, kteří sází třeba z pohodlí domova. Jde zejména o mladší generaci do 34 let.“

Češi a Slováci si s kurzovým sázením nejčastěji spojují fotbal, následuje lední hokej a dostihy. V Polsku patří prvenství fotbalu, následují dostihy a plochá dráha.