Veletrh práce jinak - zavítejte na něj s kávou v ruce

Praha – Nemůžete najít zaměstnání a už vás nebaví chodit každý den na úřad práce? Novou možností je pro vás virtuální veletrh pracovních příležitostí. Začíná právě dnes a potrvá do neděle. Omezená otevírací doba u něj ale nehrozí, probíhá totiž nepřetržitě na internetových stránkách www.dnyprace.cz. V období vysoké nezaměstnanosti nabízí další možnost, jak narazit na zaměstnání. Více o veletrhu můžete nalézt zde.

Řekni, jaký jsi, a já ti nabídnu práci

Přes hlavní stránku veletrhu se dá vstoupit do dvou pavilonů. Jeden z nich nabízí práci v Česku a na Slovensku, druhý  - Eures - potom v celé Evropské unii. Přes odkazy na pavilony mohou zájemci bez registrace prohledávat nabídky zaměstnání. Pokud chtějí komunikovat s náborovými pracovníky, kteří jsou většinu doby online a k dispozici, registrace je nutná. Od náborového pracovníka pak ale každý může zjistit, zda by měl při zájmu o pozici šanci uspět. Se zaměstnavateli se však dá komunikovat i telefonicky – přes Skype. Pokud nejsou pracovníci k zastižení online, lze jim zanechat vzkaz v jejich e-mailové schránce.

Rozhovor s Martinou Ettelovou (zdroj: ČT24)

Ti, co nemají chuť procházet celý web, si mohou vyplnit krátký orientační test. Ten je potom nasměruje na pracovní nabídky, které by jim mohly vyhovovat a které odpovídají kvalifikačním požadavkům nebo zkušenostem zájemce.

Veletrh vám najde i práci za hranicemi

Na virtuálním veletrhu lze ale mimo nabídky pracovních pozic získat i mnoho užitečných rad. Například pavilon Eures kromě 950 tisíc volních pracovních míst nabízí i zajímavé rady a tipy ohledně hledání práce v zahraničí. Kvalifikovaní pracovníci Euresu jsou navíc pro zájemce o konkrétní odpovědi online po většinu doby konání veletrhu.

Martina Ettelová z pracovního portálu Monster.cz, který veletrh pořádá

„My jsme oslovili přední české i světové společnosti. Musím říci, že ta škála oborů je opravdu široká. Chtěli jsme oslovit firmy, které něco znamenají a mohou nabídnout práci lidem z různých oborů a hlavně z různých regionů. To je vlastně ta největší výhoda toho veletrhu, ten zásah do toho českého i slovenského regionu. A opravdu ten uchazeč si tam najde od té nejnižší pozice až po nějakou manažerskou přes finančního ředitele banky.“

Evropská unie
Zdroj: ČT24