Český technologický akcelerátor pomáhá firmám získat partnery v USA

Praha - Možnost pro české technologické firmy získat zkušenosti v Americe – to nabízí program Český technologický akcelerátor. Díky němu mohou firmy získat v USA obchodní partnery a zjistit, jak to chodí v legendárním Silicon Valley. Už třetí kolo tohoto programu rozjela agentura CzechInvest. A dnes spolu s ministerstvem průmyslu a obchodu představí plán, jak by měl program pokračovat v budoucnu.

České technologické firmy míří už potřetí na zkušenou do Spojených států. Program Český technologický akcelerátor pomáhá malým českým firmám, které působí například v oblastech nanotechnologie, biotechnologie nebo mikroelektroniky. S projektem i tentokrát pomáhá Plug and Play Tech Center, a to přímo v srdci kalifornského Silicon Valley. „Pobyt v Silicon Valley je pro každou společnost i dobrou možností, jak nalézt optimální pozici produktu na trhu, porovnat se s konkurencí a identifikovat klíčové aspekty pro další rozvoj,“ řekl Martin Rehák, technický ředitel Cognitive Security. 

České firmy by díky projektu mohly získat strategické technologické partnery nebo peníze z fondů rizikového kapitálu. Lépe by pak mohly proniknout na místní trh.

Reportáž Františka Kramarze (zdroj: ČT24)