Rakouská Vienna Insurance Group si za první tři kvartály polepšila

Vídeň - Rakouské pojišťovací skupině Vienna Insurance Group (VIG) se v prvních třech čtvrtletích letošního roku dařilo. Meziročně zvýšila hrubý zisk o 11 procent na 378 milionů eur (zhruba 9,3 miliardy korun), navíc jen v České republice její hrubý zisk stoupl o více než pět procent na 104 milionů eur (zhruba 2,6 miliardy korun).

VIG zvýšila v období od ledna do září předepsané pojistné o sedm procent na 6,5 miliardy eur. V České republice pojistné stouplo o téměř osm procent na 1,3 miliardy eur. V České republice zastupují skupinu VIG Kooperativa, Česká podnikatelská pojišťovna a Pojišťovna České spořitelny. V loňském roce VIG  získala vedoucí pozici na českém trhu se životním pojištěním.

Skupina VIG působí rovněž na Slovensku, kde její hrubý zisk ve třech čtvrtletích meziročně stoupl o 80 procent na 29 milionů eur. Předepsané pojistné se však na Slovensku zvýšilo pouze o dvě procenta na necelých 480 milionů eur.

Generální ředitel společnosti Günter Geyer

„Trendy ve střední a východní Evropě nejsou jednotné. V Rakousku, České republice a na Slovensku pozorujeme velký zájem o životní pojištění, zatímco v Polsku převažuje silná poptávka po neživotním pojištění.“

Pojišťovací skupina předpokládá, že v celém letošním roce její hrubý zisk stoupne minimálně o deset procent. V příštím roce pak počítá s růstem zisku o zhruba deset procent.