Bernard slaví, vyrobil půl miliardy piv

Praha – Rodinný pivovar Bernard si nadělil k Vánocům dárek v podobě množství vyrobeného piva, které činí od jeho založení v roce 1991 do konce letošního listopadu 2,5 milionu hektolitrů - tedy půl miliardy nepasterizovaných piv. Bernardu se v poslední době daří, když zvyšuje prodeje navzdory klesajícímu trendu.

V době, kdy celý pivovarnický trh zažívá těžké časy a letošní pokles objemu prodaného piva bude podle střízlivých odhadů odpovídat až 15 procentům, stále existuje několik výjimek, kterým se daří. Bernardu se za první tři kvartály letošního roku podařilo výstav dokonce o jedno procento navýšit.

„Daří se nám především díky naším inovacím v podobě nealkoholických piv a nápojů Bernard s čistou hlavou Švestka a Višeň,“ vysvětluje Jana Hajníková, výrobní ředitelka pivovaru a doplňuje: „Díky jejich velmi dobrému přijetí na trhu jsme se rozhodli připravit i teplou variantu v podobě svařených nápojů. Jedná se o velmi netradiční a inovativní způsob podávání nealkoholických nápojů a reakce zákazníků nás utvrdily v tom, že jde o krok správným směrem.“

Vydáno pod