Nejvstřícnější českou bankou zvolena GE Money

Praha - Nejvstřícnější bankou, která působí na českém trhu, je za celý loňský rok GE Money Bank. Druhé nejvyšší hodnocení získala Poštovní spořitelna ze skupiny ČSOB a třetí místo obsadila Raiffeisenbank. Vyplývá to z výsledků projektu OVB Vstřícná banka. Nad hodnocením bank převzali záštitu finanční arbitr František Klufa a Hospodářská komora ČR. Dalšími partnery jsou Bankovní institut vysoká škola a Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR. Výsledky hodnocení organizátoři projektu ohlašují pravidelně každé čtvrtletí.

„Titul Nejvstřícnější banka za rok 2010 přinesla GE Money Bank vstřícná proklientská strategie banky, zajímavé a užitečné nápady a novinky uváděné následně do praxe, vylepšování parametrů již nabízených produktů a celková dynamika a inovativnost této banky,“ komentuje výsledky porotce Miroslav Zeman na serveru bankovnipoplatky.com.

Nejnevstřícnější banka - Citibank

Nejvstřícnější banka (zdroj: ČT24)

Nejvstřícnější bankou za čtvrté čtvrtletí se stala Fio banka, která tak obhájila prvenství z předchozího čtvrtletí. Jelikož Fio banka byla do soutěže zahrnuta až ve 3. čtvrtletí, nebyla hodnocena za celý rok. Druhá nejlépe hodnocená banka ve čtvrtém čtvrtletí byla GE Money Bank, třetí Poštovní spořitelna. Stejně jako v předchozím čtvrtletí obdržela mezi 12 bankovními domy nejnižší hodnocení Citibank.

Za hodnocením OVB Vstřícná banka stojí tři složky. Produkty a služby bank posuzuje osmičlenná porota složená z finančních odborníků, kteří nejsou zaměstnanci ani spolupracovníky žádné z hodnocených institucí. Bankovní poplatky vyhodnocuje server bankovnipoplatky.com, celkovou image bank hodnotí návštěvníci webu vstricnabanka.cz.

Za celý rok 2010 získala z maximálně možného hodnocení ve výši 100 procent GE Money Bank 65,5 procenta, Poštovní spořitelna 64,1 procenta a Raiffeisenbank 63,3 procenta.