Britskou královskou svatbou žije celá země

Londýn - Velká Británie už týdny žije sňatkem prince Williama s Kate Middletonovou. Kromě obrovského zájmu médií, který vzbuzuje, do Londýna přiláká i statisíce turistů. Odhady dokonce mluví až o půl milionu. Turisté se tak stanou zlatým dolem především pro hoteliéry. Na své si podle všeho přijdou i pronajímatelé bytů, neboť hotelová kapacita totiž nejspíš stačit nebude.

Na 29. duben tohoto roku je naplánována velkolepá událost britského královského dvora. Přípravy na tuto svatbu zasahují do všech sfér života na ostrově. Díky odhadům o přílivu turistů se tak nabízejí velké příležitosti třeba pro soukromé pronajímatele bytů. Hotelová kapacita totiž nebude stačit a Londýn může nabídnout asi sto dvacet tisíc takových lůžek. Ceny pokojů za noc v soukromých bytech tak podle všeho vyletí raketově nahoru.

Zvyšování cen za nocleh při zvláštních příležitostech, jako je například tenisový Wimbledon, je v Londýně už běžná praxe. V období kolem 29. dubna ale ceny zřejmě vyletí na troj až čtyřnásobek normální ceny. Jak říkají sami Britové, příslušníci královské rodiny se nežení každý den, ani rok. To dokazuje například šílenství, které se strhlo kolem repliky zásnubního prstenu Kate.

Královská svatba bude cenovým trhákem (zdroj: ČT24)

Ne všechny ale královská svatba pohltila, naopak, někteří Londýňané kvůli ní město opustí. Většina jich je ale připravená své obydlí nabídnout zážitkuchtivým zájemcům.