Autobazar se brání pomluvě, podal žalobu na SOVA

Praha - Městský soud v Praze dnes projedná žalobu na občanské Sdružení na ochranu vlastníků automobilů (SOVA). Podal ji autobazar Auto ESA kvůli údajné pomluvě, že nakoupil na dvě stovky ojetin od firmy Globus Car, který za auta neplatil původním majitelům. Firma se ale brání, požaduje finanční kompenzaci a stažení informací z webových stránek sdružení.

Globus Car údajně neplatil za vykoupená auta jejich majitelům. Prodal je přitom dál do Auto ESA a tento autobazar je pak prodá dalším, nic netušícím lidem. Celá řada z nich se pak obrátila na sdružení, které případ vyvěsilo na svůj web. „Naším posláním je na obdobné případy upozorňovat. Patří to mezi oficiální cíle našeho sdružení. Obrátila se na nás řada poškozených, kteří v této kauze přišli o auta i o peníze, vyprávěli nám neuvěřitelné příběhy o podvodech a nečinnosti policie,“ uvedl předseda SOVA Zbyněk Veselý

Podle Veselého se může stát, že autobazar vykoupí nezaplacené auto. Ale dvě stovky případů, navíc od stejné firmy, jsou podezřelé. Firmy teď budou muset předložit veškerou dokumentaci, o které někteří poškození tvrdí, že je padělaná. Navíc sdružení zveřejnilo informaci, že Auto ESA prodává auta s přetočeným tachometrem.

Atobazar se brání pomluvě (zdroj: ČT24)

Ani jedno z obvinění se firmě nelíbí a dožaduje se proto tří set tisíc korun odškodného a stažení všech článků o ní z webových stránek sdružení. Právě to přitom vzniklo, aby pomáhalo lidem při koupi ojetých vozů.

Autobazar
Zdroj: ČT24
Vydáno pod