Mladá Indka se ve třinácti dostala do čela společnosti

Bombaj – Někteří manažeři čekají na vrcholný post celý život. Naproti tomu Sindhuja Rajaramanová z města Chennai na jihu Indie se už ve třinácti letech stala generální ředitelkou softwarové firmy. Nyní tato 14letá teenagerka stojí v čele společnosti Seppan Entertainment, ačkoli teprve navštěvuje devátou třídu základní školy. Má přitom na starost sto šedesát zaměstnanců.

V jihoindickém Chennai, čtvrtém největším městě Indie, se nachází nejen centrum komerce a autoprůmyslu, ale daří se tu i softwarovým firmám. Mladá Sindhuja zde řídí od loňského října společnost svého otce, zaměřenou na animaci. Pracuje jako animátorka i jako generální ředitelka. Otec zatím řídí tréninkové centrum.

Sindhuja Rajaramanová, generální ředitelka firmy Seppan

„Funkce generálního ředitele je jen post, který mi byl v naší společnosti přiřazen. Dělám tu tak trochu všechno dohromady. Hlavně se učím animovat, abych si tu vyšší pozici zasloužila. V práci animátora neexistuje žádný věkový limit, to může dělat kdokoli.“

Mladá ředitelka (zdroj: ČT24)

Navíc ambiciózní dívka už má za sebou jeden výrazný úspěch. V roce 2010 byla Sindhuja na konferenci o počítačových hrách a animaci v indickém Hajdarábádu uznána za nejrychlejšího 2D a 3D animátora. „Dennodenně rostou v animaci a multimédiích jak možnosti, tak poptávka. My, co se tomu věnujeme, před sebou máme skvělou budoucnost. A mě tahle práce těší,“ říká mladá ředitelka.

Animování byla vždy pro Sindhuju práce snů. I nejvyšší pozice ve firmě pro ni teď nemá zvláštní význam. Zároveň doplňuje, že má ráda výzvy. Mottem společnosti je zprostředkování zábavy pro mladé lidi.