Na iPady 2 i telefony Desire S se stály dlouhé fronty

Praha - V Česku a dalších 25 zemích po celém světě se začal prodávat nový tablet iPad 2. Jedna z nejrychleji prodávaných technologických hraček současnosti vyvolala mánii i tentokrát, stejně jako na jeho předchůdce se na něj stály dlouhé fronty. Po nových tabletech se v tuzemských prodejnách jen zaprášilo. Zájem byl mnohem vyšší než počet kusů, které společnost Apple v první dodávce poskytla. Šílenství kolem novinky od Applu jako první vypuklo ve Spojených státech, kde je k dostání už dva týdny.

V Česku se začal iPad prodávat v podvečer, a to jak ve specializovaných prodejnách, tak i ve velkých řetězcích s elektronikou. „Během první půl hodiny jsme prodali desítky iPadů,“ uvedl manažer nákupu z obchodu Electroworld Tomáš Kučera.

Cena základní verze s Wi-Fi a pamětí 16 GB v Česku začíná zhruba na 11 700 Kč. Nejlépe vybavená verze s 3G a 64 GB paměti vyjde na 19 500 Kč. iPad 2 má zcela novou konstrukci, která je o 33 procent tenčí a až o 15 procent lehčí než původní iPad. Přístroj disponuje novým dvoujádrovým procesorem Apple A5 a obsahuje dvě kamery. Výdrž baterií je až deset hodin.

Technologické novinky letí (zdroj: ČT24)

Pozadu nezůstává HTC

Fronty se ale na konci týdne tvořily i před konkurenčními obchody. Zároveň s iPadem totiž začalo v Praze prodávat svou novinku Desire S i korejské HTC. Někteří zájemci na telefony čekali už od čtvrtečního podvečera. „Mám rád tyto akce, poznám tady spoustu lidí, kteří jsou stejní blázni jako já,“ pronesl jeden z kupujících.

Technologické novinky jsou jedním z mála produktů, na které se v současné době stojí fronty. Výrobci je i podporují třeba tím, že do obchodů dodávají omezené množství kusů nebo nabízí speciální ceny pro první zájemce.

Vydáno pod