Bazary AAA Auto loni zvýšily zisk o 268 procent

Praha - Skupina autobazarů AAA Auto v loňském roce zvýšila zisk o 268 procent na 5,1 milionu eur (125 milionů korun). Její bazary prodaly téměř 40 tisíc automobilů. Na slibné výsledky ihned zareagovaly akcie firmy. Krátce po zahájení obchodování na pražské burze si připsaly přes 4 procenta a jedna akcie společnosti AAA Auto se prodávala za 27,40 koruny. Staly se tak největší hvězdou pražského trhu.

Investory a management AAA Auto nejvíce potěšily ziskové marže, které loni vyšplhaly na 24,7 procenta. Tomu pomohlo hlavně to, že se skupina orientovala především na nejlépe prodejné modely automobilů a udržovala vysokou obrátkovost na skladě.

Skupina rovněž rozšířila prodej vozů, u který registrovala nárůst zákaznické poptávky. Šlo především o užitkové vozy, luxusní či sportovní modely. I nadále se ovšem bazary AAA Auto soustředily na nejziskovější trhy v České republice a na Slovensku.

Pro tento rok AAA Auto plánuje navýšení prodejních objemů proti loňskému roku o deset procent. Firemní plány zároveň zahrnují během příštích dvou let otevřít k současným 25 pobočkám až pět nových poboček v České republice a tři pobočky na Slovensku. Chce také vstoupit na ruský trh a zvažuje návrat do Maďarska, kde společnost stále vlastní některé nemovitosti ze svých původních poboček.