Najděte si práci z pohodlí domova

Praha – Nemůžete najít zaměstnání a už vás nebaví chodit každý den na úřad práce? Novou možností je pro vás již druhý virtuální veletrh pracovních příležitostí, který už čtvrtým dnem probíhá na stránkách Dnyprace.cz. Až do neděle bude nabízet stovky pracovních pozic v Česku i v zahraničí. Omezená otevírací doba u něj ale nehrozí, probíhá totiž nepřetržitě. V období vysoké nezaměstnanosti tak nabízí další možnost, jak narazit na zaměstnání.

Náboroví pracovníci ochotně odpoví na vaše dotazy

Martina Ettelová z pracovního portálu Monster.cz, který veletrh pořádá:

„Je to nová možnost, jak si najít práci v prostředí internetu.“

Komentář Martiny Ettelové (zdroj: ČT24)

Přes hlavní stránku veletrhu se dá vstoupit do dvou pavilonů. Jeden z nich nabízí práci v Česku, druhý  - Eures - potom v celé Evropské unii. Přes odkazy na pavilony mohou zájemci bez registrace prohledávat nabídky zaměstnání. Přečíst si zde mohou i informace o firemní kultuře. Pokud si zájemci o práci chtějí popovídat přímo se zástupci jednotlivých společností, musejí se zaregistrovat. Zájemce o práci se tak může vyptat na detaily o pracovní pozici a možnost budoucího uplatnění ve firmě. Náboroví pracovníci jsou většinu dne on-line. Pokud je ale přesto nezastihnete, můžete jim zanechat vzkaz nebo poslat email.

Ti, co nemají chuť procházet celý web, si mohou vyplnit krátký orientační test. Ten je potom nasměruje na pracovní nabídky, které by jim mohly vyhovovat a které odpovídají kvalifikačním požadavkům nebo zkušenostem zájemce.

Práci můžete najít nejen v Praze

Internetový portál, který veletrh pořádá, oslovil přední firmy z celé České republiky, ale i firmy zahraniční. Zájemci tak mohou najít pozici týkající se obchodu, administrativy, ale i technické pozice. Nabídky se přitom týkají nejen Prahy, ale například i Ostravy, Plzně, Ústí nad Labem nebo Litoměřic. „Práci si může najít jakýkoliv uchazeč z jakéhokoliv regionu,“ tvrdí Ettelová.

Zájem o veletrh je ohromný. Podle Ettelové ho od pondělního rána navštívilo už 60 tisíc lidí. „Další edice se chystá na podzim,“ dodala Ettelová.