Soutěži Manažer roku poprvé vévodí žena

Praha – Soutěž Manažer roku 2010 už zná svého vítěze. Poprvé v 18leté historii soutěže je jím žena. Manažerkou loňského roku je tak Senta Čermáková ze společnosti Hewlett-Packard. Vítězku ankety, kterou pořádá Manažerský svazový fond, vybrala komise ze 72 finalistů. Loni soutěž vyhrál majitel společnosti Linet Zbyněk Frolík.

Senta Čermáková vystudovala biokybernetiku na ČVUT v Praze, pak jí ale zlákal marketing. Svoji kariéru začala v roce 1991 jako marketingová specialistka společnosti Digital Equipment. Tu po sérii akvizic převzal Hewlett-Pacard. Tam Čermáková pracuje dodnes. Její pracovní úspěchy teď ocenila i porota soutěže Manažer roku 2010.

„Konečně přišla doba, kdy ženy manažerky jsou společensky přijímány v České republice, což považuji za veliký úspěch,“ komentovala výsledek letošní absolutní vítězka Čermáková. Dodala, že nejspíš v soutěži uspěla, protože lidé ocení, když je někdo úspěšný ve světě. A nezapomněla všem manažerům vzkázat svůj trik na úspěch: „Vždycky si do týmu vyberte ještě lepší lidi, než jste vy sám, nebojte se, že vás zastíní.“

S 61 muži letos bojovalo o zlatou medaili 11 žen

Druhé místo přidělila komise generálnímu řediteli Metrostavu Pavlu Pilátovi. Bronzovou medaili v celkovém pořadí získal šéf teplárenské skupiny Dalkia v České republice Laurent Barrieux. Celkem 72 finalistů soutěže Manažer roku pracuje ve 23 průmyslových odvětvích. Ve finále o nejvyšší post soutěžilo 11 žen a 61 mužů.

Výsledky soutěže Manažer roku 2010:

  1. Senta Čermáková z Hewlett-Packard
  2. Pavel Pilát z Metrostavu
  3. Laurent Barrieux z Dalkie Česká republika
  4. Tomáš Zima z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy
  5. Jiří Urbanec z Teva Czech Industries
  6. Dana Jurásková ze Všeobecné fakultní nemocnice v Praze
  7. František Kulovaný z BAEST Machines & Structures
  8. Emil Beber z výrobního družstva KOVOBEL
  9. Antonín Jaroš z INCO engineering
  10. Dana Ficlová z TOP HOTELS GROUP

Soutěž však udělovala i ocenění vynikajícímu manažerovi střední firmy do 250 zaměstnanců. Tady se stal vítězem František Kulovaný ze společnosti BAEST Machines & Structures. V kategorii mladý manažerský talent do 35 let zvítězil generální ředitel Obchodních tiskáren Petr Ryska a v kategorii vynikající manažer malé firmy do 50 zaměstnanců zvítězil předseda představenstva SD Dublovice Václav Dědina.

Zvítězit však mohli manažeři i v odvětví, ve kterém působí. Například v kategorii zdravotní a sociální péče zvítězila bývalá ministryně zdravotnictví Dana Jurásková, nyní ředitelka Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. V kategorii dopravní a logistické služby první příčku obsadil šéf Českých drah Petr Žaluda. 

Vydáno pod