Nejdříve kartáčování, potom pohádka na dobrou noc

Los Angeles – Okázalý luxus už si neužívají jenom ti nejbohatší, ale i zvířecí mazlíčci. Ve Spojených státech je totiž hýčká speciální hotel. Kromě ubytování si v Kalifornii psi a kočky mohou dopřát i lázně nebo veterinární vyšetření. Své miláčky sem vozí hlavně movitější majitelé, noc totiž vyjde i na 60 dolarů.

Mazlíčci se na pokojích mohou dívat na televizi

Poté, co domácí mazlíčci vystoupí z luxusní limuzíny, která je doveze na místo, čeká je splnění všech jejich přání. Užijí si pětihvězdičkové ubytování se spaním v klasické posteli s polštářem i přikrývkou, ochutnají delikatesy místní kuchyně, kosmetičky jim zastřihnou drápky a vykartáčují srst. A to je jen několik služeb, které nabízí hotel Barkley Pet Hotel & Day Spa poblíž Los Angeles. 

Hotel pro domácí mazlíčky (zdroj: ČT24)

Marketingová ředitelka Barkley Pet Hotel & Day Spa Melia Riverová:

„Majitelé vyžadují pro své mazlíčky úplně vše, od lékařské péče přes čtení pohádek, hraní si až po jídlo od McDonalda nebo japonské sushi.“

Zvířata tráví čas v komůrkách ve stylu slavných ulic Rodeo Drive v Beverly Hills a Hollywood Boulevard, na pokoji nechybí ani televizor. Jsou tu také denní lázně s velkým bazénem. „Mají nejlepší péči, lékaři tu jsou 24 hodin denně sedm dní v týdnu. O své psy se nemusím bát, můžu je kontrolovat přes skype a sledovat je web kamerou. Odcházejí šťastní a rádi se sem znovu vracejí,“ tvrdí majitelka psa Judy Portnoyová.

Každý, kdo chce svým miláčkům noc v luxusním hotelu dopřát, musí si připravit minimálně 45 dolarů (zhruba 700 korun). Ani přes vysoké ceny však majitelé na svých mazlíčcích nešetří. Přiznávají však, že by se svými miláčky hned měnili.

Majitel Barkley Pet Hotel & Day Spa Howard Perlmuter:

„Teď v roce 2011 se v celém našem odvětví točí přes 50 miliard dolarů. Pro srovnání jsou to stejné peníze, které jsou i v americkém leteckém průmyslu, hračkářství nebo cukrovinkách. Byznys stále roste - asi o 4 až 6 procent ročně.“